A Nők Lapja Konyha támogatásával induló kurzus gasztroblogok és gasztro-kiadványok készítéséről, gasztropiaci trendekről, gasztrostylingról és a gasztrofotózás alapjairól.

Kiknek ajánljuk?
Mindenkit szeretettel várunk kurzusunkra, akik szeretnék gasztronómiai tapasztalataikat, valamint ételeik receptjeit és fotóit professzionális módon megosztani a nagyvilággal.
Egy napos kurzusunk hasznos lesz mindazoknak, akik gasztroblogot indítanának vagy már indítottak és szeretnék azt tökéletesíteni.
Továbbá várjuk azokat a kreatív embereket is, akik saját szakácskönyv készítésébe kezdenének vagy akár szeretteiket szeretnék megajándékozni egy személyes gasztro könyvvel.

A képzés időpontja és díja

A következő tanfolyamunk időpontja még nem nyilvános,
de előzetes érdeklődéseket és jelentkezéseket már fogadunk.

Az előadások és foglalkozások 9.00-tól 17.30-ig zajlanak.
A kurzus időtartama: 2 x 4 óra
A kurzus teljes díja: 45.000 Ft

Tematika
I. Elméleti előadás

  • A gasztronómiai piac ismertetése
    A hazai szereplők és a nemzetközi gasztronómiai trendek bemutatása
  • Nyomtatott kiadványok versus online felületek
    Mennyiben különböznek a nyomtatott termékek és az online portálok fogyasztóinak felhasználási szokásai ? Melyiknek milyen előnyei vannak?
  • Gasztroblogolni szexi!
    De hogyan lehet megélni egy hobbiból? Konkrét példákat hozunk, hogy ezt bemutassuk.
  • Milyen gasztroblogot, gasztrokiadványt érdemes indítani
    Belefogjunk-e magazin- vagy könyvkiadásba? Mitől fog kitűnni a mi gasztroblogunk, mitől leszünk megkerülhetetlenek?
  • Milyen a magyar célcsoport gasztronómiai szempontból?
    Egy kutatás főbb tapasztalatai
  • A jól megszerkesztett recept ismérvei
    Mert a jól ismert mondás itt is érvényes: az ördög mindig a részletekben rejlik…

II. Gyakorlati workshop

  • Állítsd össze a saját gasztroblogod vagy szakácskönyved tervét
    Kiscsoportos foglalkozás keretében a tematika kitalálása, összeállítása, prezentálása
  • Konkrét szakmai tanácsok a blog indításához, mire érdemes figyelni
    Találó név, jól körülhatárolható tematika, design, rovatok, felépítés, egyéni hang fontossága, rendszeres posztolás, stb.
  • Mindent a dizájn ad el, avagy alapvető gasztrostyling
    Mire érdemes figyelnünk, mit szerezzünk be? Tippek&trükkök
  • A gasztrofotózás alapjai
    Professzionális gasztro fotóssal lefotózzuk a magaddal hozott süteményt, majd elemezzük a gasztroblogok képeit

Jelentkezés
Amennyiben szeretnél részt venni a kurzuson, kérjük küldj egy rövid motivációs levelet a cma@centralmediacsoport.hu e-mail címre.

A kurzust minimum 10 jelentkező esetén indítjuk!

A képzés helyszíne
A Central Médiacsoport székháza: 1037 Budapest, Montevideo u. 9.

További információk
Ha további információra van szükséged, fordulj Turopoli Eszter CMA igazgatóhoz az eszter.turopoli@centralmediacsoport.hu e-mail címen.